Posts

Showing posts from 2014

Alhamdulillah, PT3 Selesai

Image
السلام عليكم Hai, Hello ! Nyahahahaha ! Sorry, psiko jap.Ya Allah, lama yang amat Opie tak menaip. Uish, uish, tahu tak, Opie exam PT3 tahun ni. Since the PT3 is getting near kan, 3 Al-Azhar are being such as Omputih since the English Language examination for PT3 is kinda tough. Like, we have oral test, we have listening test and yeah. PBS pun masih lagi dijanlankan walaupun PT3 pun dah macam teruk yang amat. Even yang sangat sangat orang Melayu, macam Opie, kena speaking kauuuu. Haaaaa, sampai buat bet lagi. Tapi, dalam bet tersebut ye, tiada siapa menang tiada siapa kalah. All of us doing it well. Kalau macam serabut pun bahasa Inggeris tu kan, there are few of us gonna correct it. Kami tidak mengkritik.Jjadi, Opie rasa, PT3 ni telah membantu, sedikit sebanyak ye rakan rakan sahabat blogger ku sekalian, telah pun mengeratkan hubungan kami, rakan sekelas. 
Kelihatan di situ, susunan ayat dan bahasa Inggeris Opie amatlah pelik ya. Oh, tidak mengapa. Belajar dari kesilapan ye. Kalau ma…

Bayangan 2014

Image
السلام عليكم semua! Sudah nak masuk penggal kedua untuk tahun 2014. Tapi, ini ialah entri pertama blog Opie untuk tahun 2014 ni. Betul Opie kata, tahun 2014 ini sangat sibuk. sampai tak sempat sempat update blog. Walaupun sebenarnya cuti 2 bulan tahun 2013 tu Opie ada masa.. Okay, sebenarnya Opie malas nak update blog masa tu. Muahaha. Tapi, kali ini, Opie dah edit, hampir keseluruhan blog. Okay kan ? 
Sebagai entri pertama, Opie nak cerita pasal bayangan 2014 ketika Opie berada di 2013. Murid - murid batch 1999 bakal menduduki peperiksaan besar pada tahun 2014, seperti murid murid Tingkatan 3 tahun sebelumnya. Sejak kami di Tingkatan 1 lagi, kami sudah dimaklumkan, tiada PMR, dan format untuk menegetahui tahap kami sudah ditukar. Kami ada PBS sekarang. Diawal kami di Tingkatan 2, kami dimaklumkan lagi, bahawa ada peperiksaan besar yang akan kami duduki. Kata cikgu, tidak acilah kalau kami tiada peperiksaan. Kami tahu, kami akan menduduki PBSMR. Beberapa buan kemudian, namanya ditukar…