Friday, June 14

Back ?

Abaikan tulisan Jepun itu :)

Hai :) Bulan Jun dah. Haih, lama gila tak update blog. Rasa kekok nak menaip. Kesibukan melanda. Sabtu Ahad pun susah nak update. Cuti 2 minggu ni, nak ambil lah masa sikit. Okay, header dah tukar, lagu dah tukar, bio dah tukar. Yaaa, great ! Hehe, teruja sangat. Dalam entri Opie yang ini, Opie ada mengatakan, bahawa Opie nak tukar header masa 15 Januari kan ? Sudah dijelaskan di dalam entri ini  ;D Kemalasan juga menimpa apabila komputer Opie dah tak boleh connect wifi sebab tapak wifi sudah berubah. Faham ? Haih, kalau Opie menaip, memang selalunya Opie seorang sahaja yang faham.

Ceritanya, dulu, wifi di rumah Opie bertapak dekat dengan komputer di rumah Opie. Jadi, wayar wifi tu boleh bersambung dengan komputer. Tetapi, sejak timbulnya masalah di plug wifi tu, tapak wifi berpindah dari ruang tamu ke bilik mak ayah Opie. Jadi, wayar wifi tidak lagi bersambung dengan komputer yang ada di rumah Opie. Menjadi masalah juga apabila komputer di rumah Opie tidak boleh berhubung dengan wifi kerana tiada butang untung membuat hubungan. Macam yang ada di komputer riba.


Masalah pembikinan kepala *header* pula terjadi apabila timbulnya kemalasan yang melampau untuk membuka internet melalui komputer riba lalu menyimpan gambar ke dalam pen pandu *pendrive* dan kemudiannya membuka gambar tersebut di komputer yang mempunyai KedaiGambar *Photoshop* iaitu tempat untuk membina kepala.

Dapat faham tak cerita Opie tu ? Opie tahu Opie sedang merepek di situ. Tapi, boleh faham kan cerita yang sebenarnya macam mana ? Lagi masalah timbul bila semua laptop kat rumah Opie tak boleh buka. Opie pun tak tengok blog, facebook. Tapi twitter Opie dapat tengok. Guna phone :3 Heheheee. Nak buka facebook pakai phone, notification lambat masuk. Buka pakai laptop, tak nak belambak pula noti -,-' Haih. Hahaha.

Makin tua, belajar makin susah. Perkara yang kita nak belajar tu semakin kompleks. Opie pun agak tertekan nak belajar Theorem Pythagoras, pencernaan, sudut sudut bagai. Makin susah tahu ? Haiyaaa *tepuk dahi* Nak tidur lambat study pun tak boleh jugak. Nanti, kat sekolah mengantuk pula. Tahu tak perkarang yang paling bagus yang Opie pernah buat sepanjang panjang Opie berseklah ni. Opie tidur awal, dalam pukul sebelas dan bangun pada pukul 5 pagi untuk belajar. Dulu, kalau Opie buat benda tu, sebab Opie terdesak yang amat. Sebab kerja sekolah tak siap. Tapi, niat yang kali ini punya, Opie belajar. Yah, zaman persekolahan menyeronokkan tapi agak memenatkan. Opie tak kata terlalu penat. Kalah orang pergi kerja ke hapa ke. Tidaakkk ! Tidak sama sekali. uma penat. penat, penat. Faham kan ? :)

Jadi, sekarang, Opie kenalah pandai bahagi masa. Nak berhibur boleh. Tak salah pun kan ? Nabi pun berhibur. Tapi caranya betul lah. Kalau kita sekarang dengar lagu kita kata berhibur, Nabi berhibur bukan dengan cara dengar lagu, muzik yang bass dia boleh pecah gegendang. Tidaaaak. Nabi dengar orang nasyid, zikir, apa org panggil tu ghazal ? Betul eh eja dia ? Tak apa lah. Asal kamu semua faham maksud Opie. Have a nice day ! :D

20, 40, 50. Hai, Bai :* Awkward :)


Life is hard. But You Only Live Once. YOLO ! So, do the best in everything you do ;)