Posts

Showing posts from January, 2013

Hidayah Itu Bagus, Kan ?

Image
السلام عليكم dan hallo hallo awak semua ! Heyyo ! Sekolah dah mula ! Jadi sekarang hari Jumaat, Opie nak updated sikit la. Opie dah mula belajar sebagai pelajar tingkatan 2. Hari pertama sekolah, kebanyakan pelajar takkan bawa buku teks kan ? Macam Opie lah juga. Hahaha. Dasar pemalas Opie ni. Hehehe *_* Tapi kan, ada sorang kawan Opie ni, dia bawa semua buku. Haish ! Bagusnya lah dia ni.

Disebabkan semua tak bawa buku, cikgu yang masuk ke kelas Opie cuma kenal kan diri. Ada cikgu tahun lepas yang masih mengajar Opie, ada juga cikgu yang tak mengajar Opie tahun lepas, mengajar Opie untuk tahun ni. Yang baru nak mengajar kelas Al-Azhar tahun ni, diorang masuk cuma kenalkan diri dan bagi tau buku tulis apa yang cikgu perlu masa mengajar.

Hari Rabu tu, ada mata pelajaran Pendidikan Agama Islam. Ustazah Shariffah mengajo Opie lagi ! YEA ! Ustazah pun terangkanlah buku apa yang ustazah nak guna apa semua. Lepas tu, ustazah suruh hafal 1 je ayat hafazan. Lepas habis menghafal, ustazah tak t…

Selamat Datang 2013 ! ^^

Image
السلام عليكم dan hai kamurang ! Waaaaaa ! Selamat tahun baru la korang. Sebenarnya, untuk orang Islam, tahun baru kita dah lepas dah. Bestkan tahun baru Islam, ada doa ;) Tapi, tahun yang dunia ikut dah 2013 dah. Jadi, sebagai penduduk bumi lah ye, Opie seronok jugak nak ber-Happy New Year ni. Hahaha, esok dah mula sekolah dah ;') Sambung semula azam lama, Opie target, dapat lah hasilnya =D Hahaha !
Biasalah kan, asal tahun baru je mesti ada bunga api kan ? Atau pun, lebih dikenali sebagai fireworks ! Hahaha, poyo gila Opie ni. Hehehe ^^' Kat Putrajaya pun ada bunga api. Ada 2 tempat yang orang Putrajaya boleh tengok bunga api. Yang satunya dekat Presint 2, yang satu lagi kat jambatan mana entah  mak Opie kata. Abang Opie pergi tengok bunga api ngan kawan kawan dia, dah pukul 1 pun tak balik lagi. Ye lah, pergi dengan kawan kawan, gini la jadinya. Dah habis bunga api, abang Opie pi lepak dekat jambatan yang nak ke Presint 2. Seronoknya dia. Hahaha ! C=
Opie tak pergi tengok bu…