Thursday, August 16

"Aku Nak Mood Macam Kau"

السلام عليكم

Hei ! Okay , dah bace kan title ? Haa , ayat tu disebut oleh cik Jihah. Mase tu Opie baru je datang sekolah. Diorang semua datang awal --' Opia datang2 je , Opie terus pergi ke arah pengawas2 form 1, muahaha. Yang perempuan aje yee =D Opie tak tau kenapa , bila Opie nak datang sekolah je, mood Opie macam okay laa. Tapi sebelum Opie berpijak masuk ke sekolah, Opie tersenyum sorang sorang. And bila Opie masuk je sekolah opie macam, nak bercakap ngan semua orang. Orang lain sebenarnya susah nak tengok Opie moody tak tentu pasal. And Opie memang susah nak bad mood laa. It is all about feeling laa. Haa , nampak tak ayat die. Mueheh !

Happy tak happy tu ikut ke atas diri korang lah kan. Pandai pandai la kawal emo. Dulu kan, kalau Opie moody, Opie emo gila. Tak de sapa boleh lawan ayat emo Opie. And, sekarang, Opie pegang pada satu ayat "Lepak Ah " =D Nak jadi ape pon, kite kene lepak ah. Orang nak benci ke kita, nak tak suke kan kite, tak nak layan kite ? Kite just lepak je. Buat ape yang boleh buat korang bahagia. But, tanggungjawab korang dengan Tuhan, jangan sesekali korang abai kan sebab, itulah yang buat kita lebih bahagia.

Tapi kan kan, mood baik sangat ni tak la bagus mane. Bila Opie mood baik gila gila punya, semua orang Opie nak tegur. And Opie akan jadi berani yang bengong bengong punya =D Meh Opie story. Baru ni, Opie bertugas jaga aras. Jaga aras tu kena halau pelajar turun mase rehat. Tak boleh kasi diorang dok dalam kelas mase rehat. And Opie pun ronda. Opie lepak dulu sebab pelajar form 1 skolah Opie #bagus terlebih# So, Opie ronda blok lain dulu. Then ade la satu group #budak bagus# dok tolak kawan die dari aras Form 1. Korang, kelas2 form kat sekolah Opie ialah tingkat paling atas sekali iaitu tingkat 5. So, korang boleh agak la kan berapa tinggi aras form 1 skolah Opie. Bayangkan apa akan jadi bila budak yang ditolak tolak tu jatuh. Sah sah mati kan. Then Opie dari blok sebelah yang ternampak benda alah tu, dok pekik "Haaaaa ! Orang mati masa puasa, orang mati syahid" Diorang pon macam pandang2 kat Opie. Opie kisah hape. Pikir la sendiri apa yang Opie pekik tu kan.

Tak lama pada tu, pasu bunga kelas Princeton pecah. Secara kebetulan Puan Najmiah pon ronda2 jugak mase tu. Bila Puan Najmiah dengar bunyi pasu pecah, dia nak la ke aras form 1. Budak2 yang pecahkan pasu tu semua lari. Then, cikgu Najmiah mintak nama sape je yang terlibat masa tu. Opie pun kasi la nama. Diorang lari tu, diorang sorok kat tangga je. Then diorang dok pandang pandang Opie, Siti ngan Najaa lain macam je. Opie pun , lepak ah. Kitorang menjalankan tugas =D =D Esoknya, Opie jaga aras lagi. Then, salah sorang daripada budak2 yang pecahkan pasu tu, masuk keluar kelas Opie. Opie, Najaa ngan Siti satu kelas. Mase dia dok masuk keluar kelas Opie, Opie tengah meronda kat blok sebelah. Lepas tu Opie nampak diorang. Opie pekik " Haaa ! Dengki dengki ! Masuk la masuk ! Dengki ! Masuk je laa !" Die dok pandang serious macam bengang kot. Siti pon join memekik :) Mueheheh =D

Bila mood Opie okay, Opie memang suka cari pasal. Ayat2 kat atas tu Opie pekik sambil gelak2. So, Opie tak la serious mase tu. Cari pasal suka2 ja. Mengong Opie ni.  Payung diorang dah besar lagi nak cari pasal. Okay korang, buat apa yang boleh buat korang bahagia, tanggungjawab jangan lupa. Malam dah. Papai ! SYS ! =D Love yah !

Opie, Najaa and Siti pengawas alaf baru -,-'

Kekayaan, kebahagiaan datangnya dari Allah ;)


No comments:

Post a Comment