Posts

Showing posts from 2012

2013, I'm Waiting For You

Image
السلام عليكم and hai readers !
Gagaga, cuti sekolah dah nak habis :'( Hahaha. "Okeng la cuti sekolah nak habis. Tak de la kau bosan kat rumah" Jadi, kita bertukar ke > Yea ! Sekolah dah nak buka ! I'm happy maaa ;D Seriously, during this holiday, Opie rasa bosan ! Hahaha, sampai merayu dekat mak Opie nak pi jalan jalan. Haiyaaaa -,-' Tak sabarnya nak tunggu sekolah buka. Kembali sebagai pengawas ;) Opie is so excited. Haha, excited ke hape nya, buku tak tulis nama lagi, tak balut lagi. Baju, tak jahit lencana ngan nametag lagi. Haiyaaa ! "Apa mau jadi sama lu, Opie ?" Hehehe. Mengikut prinsip Opie. Kita kena, lepak laaa. Ngeeeee =3 Opie nak beli alat tulis sikit laa. Banyak yang hilang tahun 2012 ni. Pembaris hilang. Haish ! Pembaris plastik je, tu pun nak curi. Haha. Eh eh, Opie dapat kasut tali baru. Opie ada 2 kasut ! Satu kasut sarung, tapi kasut sarung tak beli baru. Satu lagi kasut tali yang baru tu ;) Haha :D

Opie harap semuanya akan jadi lebi…

Hujan dan Surau

Image
السلام عليكم

Perasan tak yang semenjak pertengahan bulan 10 tahun 2012 ni kan, setiap petang hujan. Pagi bukan main panas, sampai petang je SEJUK sangat ! Dan kemudiannya, hujan~ Wuu ~ Bestkan hujan petang-petang. Tidur pon sodap kan =D Rumah Opie tepi sekolah ja. Dekat sangat. Nak balik rumah dalam hujan pun boleh. Tapi, doh kalau hujang lebak guane ? Ce citer ce mane teman nak balik ke rumoh teman ? Hang pikir senang ka nak balik rumah dalam hujan lebat na hai ? Den balik umah den dalam hujan renyai renyai pon den ditego omak den balik basah basah.

Tapi, kalau Opie balik sekolah dalam pukul 2 hingga 3, boleh la Opie redah hujan yang tak berapa nak lebat, sebab mak Opie pergi kerja. Tapi, selalu nya , time time Opie nak balik sekolah la hujan turun dengan lebatnya =..= Jadi, selepas solat, Opie dan Najihah mengambil keputusan untuk lepak di surau. Rumah Najihah dekat dengan rumah Opie , seberang jalan ja rumah dia ngan rumah Opie. Jadi kitorang balik sama2. Biasanya, Opie akan jalan …

Salam Maal Hijrah 1434H ^^

Image
السلام عليكم


Hai korang ! Waaa , orang Islam dah sambut tahun baru ni ! Opie harap, tahun 1434H ni lebih baik dari tahun yang lalu. Azam Opie ? Maleh Opie nak nyatakan, yang tahun lepas punya pun Opie tak menjalankannya dengan sepenuh hati. Tapi, Opie ada terjumpa TIPS yang boleh kita guna untuk berhijrah ke arah yang lebih baik =D Jom usha =)


Petunjuk itu ada di jalan mereka yang mencarinya ;)

Hate PBS So Much !

Image
السلام عليكم

Hey guys ! Okayh, now I want to update my blog in English. Sorry if you can't understand my English because I'm not so good in English. But, at least I try right ? Okay, let we start the story. You know right that the government introduce the students a new system ? If, you don't know about it, let me tell you. The students that were born in 1999 and the next younger generation will not sit for PMR and UPSR. but there's a new system called Pentafsiran Berasaskan Sekolah (PBS). This new system is very suck ! Many of my friend hate it.

The PBS have 6 Band's. And in every band, there will be a number of "deviden" and "elimen". It is hard to me ! The teachers will test us after they have taught us a topic. Band 1 is a level where the students have understand what they have learned. Then, the teachers will give us Band 2, Band 3, Band 4 and so on. But ! If the student fail to answer a Band, we can't do the other band. At the end of …

"Aku Nak Mood Macam Kau"

Image
السلام عليكم
Hei ! Okay , dah bace kan title ? Haa , ayat tu disebut oleh cik Jihah. Mase tu Opie baru je datang sekolah. Diorang semua datang awal --' Opia datang2 je , Opie terus pergi ke arah pengawas2 form 1, muahaha. Yang perempuan aje yee =D Opie tak tau kenapa , bila Opie nak datang sekolah je, mood Opie macam okay laa. Tapi sebelum Opie berpijak masuk ke sekolah, Opie tersenyum sorang sorang. And bila Opie masuk je sekolah opie macam, nak bercakap ngan semua orang. Orang lain sebenarnya susah nak tengok Opie moody tak tentu pasal. And Opie memang susah nak bad mood laa. It is all about feeling laa. Haa , nampak tak ayat die. Mueheh !

Happy tak happy tu ikut ke atas diri korang lah kan. Pandai pandai la kawal emo. Dulu kan, kalau Opie moody, Opie emo gila. Tak de sapa boleh lawan ayat emo Opie. And, sekarang, Opie pegang pada satu ayat "Lepak Ah " =D Nak jadi ape pon, kite kene lepak ah. Orang nak benci ke kita, nak tak suke kan kite, tak nak layan kite ? Kite jus…

Fun Run Hari Belia 2012 ! Wuuuuuuu !

Image
السلام عليكم
Hai korang ! Baru baru ni , 23 Mei hingga 27 Mei ade Hari Belia right ? Opie as budak Putrajaya of course la nak pergi , heheh =3 Opie pergi masa hari Sabtu , malam. Parking penuh pulak ! Pastu , mak Opie parking kat depan Masjid Besi. Lepas pusing pusing, pa lagi ? Balik laaaa . Tapi malam tu Opie tidur lambat. And sebenar nye , hari Khamis sebelum hari Sabtu tu , Ain ade ajak Opie join Fun run. Fun run tu mase hari Ahad. Opie macam "Wey , die ajak aku !" Terharu la wey. Ramai lagi yang lari lagi laju daripada Opie tapi die ajak Opie =D Thanks la Ain ! Sayang kau ! And dalam group Opie ade Ain , Haziqah , Shameen , Aina and Opie. Semua tu budak kelas Havard and Opie sorang je budak Azhar. Actually , group diorang memang cukup 5 orang. Tapi sorang tu , Fazee tiba tiba out dari group tu. Balik kampung or ade hal kot. So , Ain ajak la Opie.

Sabtu malam tu , Opie tidur lambat. And esok nya , Opie bangun pukul 6:54 pagi ! Tu pun Ain ngan Haziqah yang kejut kan. Diora…

Saya Pengawas Percubaan =)

Image
السلام عليكم
Hui hui ! Korang, korang kan tau yang Opie ni pengawas mase Opie darjah 6 . Hehehe. Mase bulan 2 hari tu, kak Izzati , Penolong Ketua Pengawas sekolah ade mintak name budak form 1 yang pernah jadi pengawas mase kitorang darjah 6. Mase akak nak kasi kertas untuk budak Azhar tulis name, Opie duduk kat barisan belakang. So , Opie la yang mule mule dapat kertas tu. So, Opie pun tulis la nama Opie, Nurul Sofia Sulaiman =D Siti , Qeera and Aqis pun tulis name diorang. Sebab, diorang pun pengawas jugak tahun lepas.
Semiggu dua lepas tu, Opie, Siti, Qeera and Aqis kene panggil ngan cikgu pengawas. Beberapa hari lepas tu, kitorang dapat surat percubaan pengawas. Beberapa minggu kemudian, Qeera pun pindah T_T Beberapa minggu lepas Qeera pindah, Aqis pun pindah =( Jadi , yang tinggal Opie ngan Siti je. Mula mula Opie bertugas, Opie kena jaga kantin. Mula mula kekok la jugak sebab, mase sekolah rendah, Opie tak jage kantin sangat. Lepas kak Zulaikha ngan kak Ain ajar, Opie macam, okay…